Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To já nevím, jestli Ondráček umí dobře česky. Já znám jen nějakého kameramana, ten možná trochu rodného jazyka pozapomněl "skrzevá" pobytu v cizině.;-D

Ale že by byl fízl?

0 0
možnosti
Foto

Bylo by pro Vás snesitelnější, kdyby ho Kalousek po vzoru názvu údolí v pražských Malšicích, kde je dodnes policejní akademie, nazval Dutou hlavou...;-D

0 0
možnosti

Tentokrát bez karmy. :-(

0 0
možnosti

P31e90t45r 37U98h39e59r

18. 9. 2014 10:07

Milý pane, za minulého režimu se všem policajtům říkalo fízlové.

7 0
možnosti
Foto

Já bych tehdejší příslušníky SNB policisty nenazýval. To už je kardinální úlet v článku. Oni sice plnili mj. některé úlohy, které má v demokratický státech policie, ale jinak byli úzce specializovaní na represi proti oponentům faktickým i zdánlivým v duchu směrnic vládnoucí strany KSČ.

4 0
možnosti
Foto

Prostě byli to esenbáci.

0 0
možnosti

Abych Vás dovzdělal v češtině (nejste cizinec, že ne?): Pro změnu ABZ slovník českých synonym uvádí synonyma: poldy, udavač.   Takže polda.

  PS: Čech nepotřebuje slovník. Čech ví, že je to označení nejen špicla, ale i "nedobrého" policajta.

2 0
možnosti

A92d39a61m 66S87t37a88v96a

18. 9. 2014 9:22

Ve sněmovně se to prý neříká, nechal se slyšet nějaký kolega toho inkriminovaného poslance Ondráčka. To je ovšem zásadní omyl! Právě že tam se to musí říkat a pěkně na hlas, a právě na to platí poslanecká imunita! Ne na nějaké fackování, či dopravní přestupky a jiné, ale právě na to, co je třeba vykřičet. Protože to je hluboká jizva národa, kterou nám způsobill Václav Havel!

0 0
možnosti
Foto

J89a42k48u83b 60R11o61t12h

18. 9. 2014 9:04

Mně jen mrzí, že soustruh etymolog Soudek nám to nevysvětlil tehdy, když jsme coby mladí rockeři za bolševika říkali Fízl těm v civilu i těm v uniformě s červenými výložkami. Hned bychom se zastyděli a začali jim říkat Orgán, neb to byly orgány státní moci a sami se tak označovali.;-D;-D;-D

To už je za posledních 24 hodin podruhé, kdy zde musím poradit autorovi, aby se vzhledem ke svým schopnostem místo etymologii raději věnoval entomologii.:-/

5 0
možnosti

P15e17t60r 82U83h91e38r

18. 9. 2014 10:08

Soudek je orgán...

3 0
možnosti

:-)  Pomiňme Váš problém s pravopisem.  Kalousek se potřebuje zviditelnit, včera jsem ho viděl ve sněmovně, ani si nesedl do lavice, jen lítal k pultíku a mlel dokola svoji mantru, že on byl nejlepší ekonom zeměkoule a okolí, nová vláda, že jen rozhazuje. Nepřipustí si ve svém alkoholem prolitém mozku, že se vláda jen snaží napravit, co on se svou sqadrou napáchal. A dá se říci,že se to zatím daří.

       Prostě taková doba byla. Každý režim se brání!  Proti tomu co se dnes děje na Ukrajině, kdy tam demonstranti hází kameny na policii,  pálí ji plamenomety, a pak jsou demonstranti za zálohy stříleni, aby Jaceňuk, později samozvolený mohl přitvrdit, tak to je pohlazení pendrekem za totality, slabý čajíček. A Kalousek by to hnal ještě dál! Přitvrďme sankce, příjmy státu klesnou a ukáže se kdo lépe hospodařil. Čím pro stát hůře, tím pro Kalouska lépe! Samozřejmě v patách se svou ikonou šláfnberkem. Možná, je to nesrovnatelné. V minulém režimu jsem si také užil svoje, ale snažím se dívat na věci s nadhledem. !!

3 0
možnosti

I19v23o 24M29i79l93d58a

18. 9. 2014 8:37

No, i Vy tam máte nějakou tu chybičku a to pravopisnou, ne významovou.

Slovo fízl, polda, santana, poliš, chlupatý, hlína, cajt atd.atd. tehdy (pokud vím a pamatuji si) znamenalo příslušníka véébééé a bylo jedno, jestli v uniformě nebo v civilu, s pendrekem nebo plácačkou. Vždy to byl symbol bolševické perzekuce a plného odevzdání se straně a vládě proti lidu. A jak jsem je měl možnost poznat osobně, nebyl to hodný policajt a zlý policajt, bal to prostě policajt a lidská svině.

4 0
možnosti

...za rakouska a 1. republiky...byli ještě "chocholatý"....

2 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik