Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J77o85s84e72f 56N32i65k88l

17. 5. 2015 13:47

...bohužel, nastolené tema  autorem članku je pro nás všechny velmi důležité,... něco se chystá, ale SNP to není..

3 2
možnosti
BT

milý pane čtyřicet let jsme budovali útočnou armádu podle sovětského vzoru pod velením SSSR, byla připravena jako kanoneffuter pro RA, vy ovšem plácáte kraviny

9 4
možnosti
JN

J51o62s17e86f 23N48i11k57l

17. 5. 2015 13:44

..minulá  (ČSLA) armáda pouze pomáhala s VS udržovat ve světě status quo..

2 4
možnosti
Foto

Není možné akceptovat, aby byl branný zákon používán ne na obranu země, nýbrž k útoku na území jiných států. Proto je nutno ostražitě hlídat každý krok politiků - darebáků, kteří přivedli tento stát zu grunt a nyní již nemají peníze na žoldáky a chtějí, aby za zájmy jejich protektorů nyní bojovali okradení občané a ještě k tomu zadarmo. Za článek samozřejmě karma !

4 8
možnosti
Foto

Teď trochu reality.

č. 585/2004 Sb.

BRANNÁ POVINNOST

§ 1

Obsah branné povinnosti a druhy vojenské činné služby

(1) Branná povinnost je povinnost státního občana České republiky (dále jen "občan") plnit úkoly ozbrojených sil České republiky (dále jen "ozbrojené síly"); zahrnuje povinnost občana podrobit se odvodnímu řízení, vykonávat vojenskou činnou službu a plnit další povinnosti stanovené tímto zákonem.

(2) Vojenskou činnou službou mimo stav ohrožení státu nebo mimo válečný stav je služba vojáka z povolání ve služebním poměru podle zvláštního právního předpisu1) a vojenské cvičení nebo výjimečné vojenské cvičení.

(3) Vojenskou činnou službou za stavu ohrožení státu nebo válečného stavu je mimořádná služba.

(4) Dnem právní moci rozhodnutí o schopnosti občana vykonávat vojenskou činnou službu vydaným při odvodním řízení se občan stává vojákem. Voják je povinen vojenskou činnou službu včas nastoupit a osobně vykonávat. Voják, který plní některou z povinností podle odstavce 2 nebo 3, je vojákem v činné službě.

0 0
možnosti
Foto

§ 2

Doba trvání branné povinnosti

(1) Branná povinnost vzniká občanovi dnem následujícím po dni, v němž dosáhne věku 18 let, a zaniká dnem dosažení věku 60 let. Občan brannou povinnost plní za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, pokud tento zákon nestanoví jinak.

(2) Osobě, která nabyla státní občanství České republiky, vzniká branná povinnost podle odstavce 1 ode dne nabytí tohoto občanství.

(3) Voják z povolání starší 60 let má brannou povinnost do dne propuštění ze služebního poměru podle zvláštního právního předpisu.

0 0
možnosti
Foto

My nejsme imperiální velmoc, ale pokud se  vláda, která má monopol na toto uzemí,  zaváže nějaké imperiální mocnosti, budou lidé z území, které běžně nazýváme Čechy nebo Morava,  donuceni válčit tam kde to imperiální mocnost bude potřebovat.

5 0
možnosti
VK

Soud, soudruh, Soudek opět baví. Muhehe

8 3
možnosti
JS

Hloupému napověz , protože chytrý to nepotřebuje.:-)

2 2
možnosti
Foto

tak si tu novelu přečtěte, než začnete hloupě plácat nesmysly.

12 2
možnosti
AP

Proč? Soudek přeci vnímá svět bez laciné propagandy! Zákon číst nemusí, co kdyby tam náhodou nebylo to, co tady píše? :-)

15 4
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik