Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Aby ty elity mohly provádět to co popisujete k tomu potřebují stát.  Pak mohou bez problémů dělat co si zamanou.  Stejně tak se elitou může stát skupina komunistických vůdců a opět potřebují stát a opět potřebují ovládat lidi a opět k tomu potřebují institut státu, který jim umožní jakoukoliv špinavost vůči lidem, kterým chtějí vládnout.

1 1
možnosti
Foto

Ale ona i ta skupina komunistických vládců zůstala chudá jak kostelní myši.  Pokud ne, nejednalo se o komunismus, ale o nějakou verzi státního kapitalismu

1 0
možnosti
Foto

ač s autorem žiji v ČR, přesto žijeme každý v jiné zemi

9 1
možnosti
PD

Vy potřebujete chudé a negramotné lidi, abyste jim mohl bez rizika inzultace namlouvat, že pomocí referenda a vystoupením z EU se stanou bohatšími. Rozpad EU - toužebné přání Kremlu, tam se musí nad Vaším článkem blaženě usmívat.

15 0
možnosti
JS

Vy zase neumíte pochopit psaný text. Nyní přece taková výzva nepadla. Ani by nebyla úspěšná, protože zde žijí nevědomí občané bez informací a času na přemýšlení o tom, co je pro ně prospěšné. Jsou přece otroky v této zemi.:-(

0 8
možnosti
RM

Autore, ty jsi sociologický Mičurin. Nebo komouš? Asi obojí.

3 0
možnosti
AK

No, já si na rozdíl od autora nemyslím, že elity potřebují chudé lidi.

Vždyť někteří z nich jsou jim už úplně k ničemu.

Vykořisťovat je? Není potřeba, pokud lidskou práci nahradím automatizací.

Jaké peníze z nich vyrazím? Za bydlení, potraviny a pod. Dobře, ale jen pokud z nich s pomocí lichvářsko-exekutorské mafie neudělám bezdomovce. Pak už nemají žádný majetek, žádné příjmy a jsou mi k ničemu.

Tak jen aby neroznášeli choroby a nezvyšovali příliš kriminalitu...

1 1
možnosti
Foto

Ano, tzv. střední třídy jsou v podstatě čekatelé na chudobu. Karma R^

3 7
možnosti
ZH

Typicky bolševická propaganda. Když budu fabrikant a vyrábět třeba vysavače, je v mém zájmu, aby lidi měli dost peněz na můj výrobek, jinak si lidi budou kupovat jen smetáky a já prodám jen jeden vysavač výrobci těch smetáků a tedy zkrachuju a půjdu sám do továrny na smetáky. Bohužel toto komunisti nikdy nepochopí, stejně jako globalizátoři a hlavně fabrikanti z komunistů vzešlí. Není horšího kapitalisty, než bývalí komunista. Ten se pořád řídí tím že v kapitalismu musí být člověk člověku vlkem, jak mu to Marx nalil do kebule.

12 1
možnosti
JS

Tak uvažují fabrikanti, kteří podporují skutečnou levici v politice. Ti zbývající si myslí, že své peníze odvezou do daňových rájů. Neboli - po nás potopa. To právě i komunisté chápou. Viz Čína a její hospodářský zázrak, když Západ je na pokraji krachu. A nyní propagovaný individualsimus (egiismus) v zemích tzv. západní demokracie je důkazem, kdo to myslí s lidmi doopravdy dobře.

1 3
možnosti
RH

Původem problému je do značné míry sociální stát. Jeho nastavení vytváří relativní blahobyt ekonomicky pasivním, je nákladný, a především pauperizuje střední třídu, protože střední třída nese veškeré náklady sociálního státu.

10 1
možnosti
JS

Teprve po zahájení demontáže sociálního státu v zemích Západu začala nést veškeré náklady sociálního systému střední třída. Ten okamžik se dá spojit se vznikem realitní krize v USA, kde již před tím se stát zadlužoval, protože fakticky umožnil korporacím, aby neplatily téměř žádné daně. Dělníci a střední třída v USA už řadu let má reálně stejný příjem a na pořízení dřevěného domku na bydlení nemají peníze. Jsou to vlastně chudáci, kteří doplatili na vývoz kapitálu a technologií do Číny, Indie a dalších asijských zemí. Tím je kapitalisté skřípli a tak ani nemohli jejich odbory účinně proti tomu zasáhnout. Vláda byla na straně vývozu kapitálu a technologií. ;-D

1 1
možnosti
MK

Bohatství patří tomu, kdo jej vytvoří. Nechápu, proč si nárokovat něco co vytvořil někdo druhý. Zažili jsme to za komunistů, kdy komunisté okradli všechny podnikatele v tomto státě. Rozhodně nic takového nechci zažít znovu. Jak řekl Aristoteles. Demokracie je vládou lůzy, protože ti co nic nemají se za pomocí demokracie zbaví těch, co něco mají a umí.

11 0
možnosti
JS

Takže Vy podporujete absolutistickou monarchii? Monarcha vlastní celou zemi a obyvatelé jsou jeho poddanými (nevolníky) - jim přece nic nepatří a vše vytvořil monarcha. 

Vzdělaný podnikatel musí zákonitě podporovat vládu levicové strany, protože chápe, že je potřebný sociální smír. Pokud si podnikatelé přivlastní veškerý zisk z výroby a své zaměstnance platí jen na úrovni přežití, tak si kopou hrob. Dříve nebo později dojde k nepokojům a znárodnění jejich veškerého majetku.

Hlupáci to nechápou;-D

2 9
možnosti
AK

Nic proti referendu o EU, ale můžete mi říct, který problém bychom vystoupením z EU vyřešili?

Jedině bychom přišli o těch 600 mld. dotací, které máme v příštích několika letech získat.

Ale těch 300 mld. ročně, které odplynou do zahraničí zahraničním vlastníkům z firem umístěných na našem území - to by pokračovalo.

Mimochodem - nebylo by v tom případě slušné vrátit i dosud přijaté dotace?

3 1
možnosti
JS

Ve světle celkových ztrát, které dosahují pro Česko  členstvím v EU bilionů, se nějaká usmolená dotace ve výši nedobraných cca 300 miliard jeví jako téměř zanedbatelná. Ony miliardy, které plynou jako dividendy do zahraničí každý rok jsou vlastně jen vrcholkem ledovce, protože do daňových rájů plynou i další peníze. Také jste zapomněl na systém dvojího zdanění, který umožňuje zde neplatit žádné daně.

O slušnosti by jistě mělo být hovořeno, ale peníze a zničený průmysl v Česku jsou mnohem vyšší než obdržené dotace, které v případě pokračujícího členství v EU Česko zcela zaplatí svými příspěvky a dál bude platit za pomoc dalším přijatým zemím. Jen ty zisky z montoven na jejich území nepůjdou do Česka, ale spíše do Německa.:-)

2 4
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik