Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Už mě to neustálé skuhrání a odhalování všemožných konspirací leze krkem. Tak například většina tzv. střední třídy se podle mého názoru nesnaží proto, aby se vetřela mezi jak vy říkáte "elitu", ale chce zkrátka něco zbudovat pro sebe a své děti. Žijeme v době, kdy se každý, kdo jen trochu chce, může mít lépe než kdykoliv v historii. Važme si toho, že můžeme svobodně dělat věci, o kterých se lidem v jiných částech světa nebo i dříve našim rodičům zde ani nesnilo.

12 0
možnosti
Foto

J61a19n20a 52M43a97j86o12v47á

26. 4. 2015 12:40

Vnímám to naprosto naopak. Průměrní lidé (členové "tlupy") potřebují elity, které určují směr, jinak prostě směr nemají a tlupa se rozpadá.

Problém ČR je v tom, že elity nestačí dorůstat - ty vznikají hodnotami přenášenými z generace na generaci a tak je to teď takové "rychlokvašné".

Tak co sebou hodit, vrhnout se do víru práce-vzdělávání-komunikace a aspoň ze svých dětí vychovat elitní lidi? (nemyslím teď VIP hvězdičky, ale schopné, vzdělané a pracovité lidi, kteří mají natolik usazené hodnoty, aby zvládli stav, kdy budou mít v rukou moc?)

12 0
možnosti
JS

Průměrní lidé jsou nevědomí v politice a je tomu tak z důvodu, který jsem definoval. Máte snad jiné vysvětlení? Nebo si snad myslíte, že jsou podlidé, kteří potřebují nad sebou karabáč? Ta vaše rada pro střední třídu je zavádějící, protože nabádá abych se stal dobrovolně sluhou elity. Proč bych měl být sluhou, když za určitých okolností se mohu stát pánem?:-)

0 0
možnosti
KB

Já vám nevím... je to nějaké příšerně levicové a depresivní... opravdu žijeme ve stejné zemi?

5 0
možnosti
JS

Toto schéma neplatí jen zde. Stačí se rozhlédnout.:-)

0 0
možnosti
MB

Sice nejsem stoupencem současného prohlubování EU projektu byrokratickými prostředky a sociálním inženýrstvím (a tudíž ani naším poslušně přitakávajícím zapojením)...ale s tou ústřední ideou o potřebě chudých lidí nějak nesouhlasím. 

Každá vládnoucí vrstva potřebuje lidi loajální...pokud možno spokojené až k určité apatii a nezájmu o politiku. Proto se vládci vždy snažili zajistit "chléb a hry". 

Tady v Evropě žádná skutečná bída není...pouze sociální rozdíly...což může na jedné straně fungovat jako bída. Ale právě toto se EU snaží krátkozrace odstranit svojí "socialistickou" politikou. Ale sociální rovnost je škodlivá a demotivující.

Líbí se mi mentalita USA, kde lidé akceptují svoje sociální zařazení bez větší zášti, neboť mají v sobě zakódované vědomí, že je to jen na nich samých, kam se v životě zařadí a čeho dosáhnou. 

Pokud jde o tu ovladatelnost mas, na to stačí dnes přemíra informací a snadno dostupné zábavy.... Málo kdo si pak najde čas na vyhledávání alternativních zdrojů, názorů a přemýšlení nad nimi.

6 0
možnosti
JS

Tak bída tu prý není. Však se dá žít i z minimální mzdy v bytě za tržní ceny, že? Nemáte na nájem, tak běžte bydlet do charity anebo na ubytovnu pro nepřizpůsobivé!

V USA je ticho před bouří. Brzy tam propuknou rasové nepokoje v rozsahu, který tento stát nepamatuje. Vše je způsobeno tou mentalitou, že chudí dle vás tam chtějí být ještě chudší.:-)

0 0
možnosti
RS

Autor spojuje elitu s bohatstvim. To je chyba. Nase parvenuir nabyli penize ale to jeste neznamena, ze jsou nase elita. Nase nestesti zacalo na Bile Hore a Rakusane peclive nasi eilitu likvidovali. v tom kratce pokracoval Hitler a svym restriktivnim vyberem na studia dalsi  skody napachali komunisti. Narod musi hodnotit elity podle bohatstvi ducha a ne podle bohatstvi penez. K tomu je zapotrebi moudrost a tradice. Proto mame prezidenta takoveho jakeho jsme zvolili. Takovou mame  vladu i parlament. Nevim kolik generaci musi prijit a odejit, aby skutecne elity zacaly rozhodovat o osudech naseho naroda. To by byl pohled na tuto problematiku z jineho zorneho uhlu.

6 0
možnosti
Foto

Jedna věc je být v zajetí fantasmagorií a druhá věc je být v zajetí pochmurných fantasmagorií. Zavřít sám sebe do vězení a mrskat se pesimistickým pohledem na svět... no... každému dle chuti, že.

7 0
možnosti
JS

Konkrétně! Jinak jsou to jen prázdné fráze.:-)

0 1
možnosti
Foto

Ano, to už tady bylo - až budeme mít všichni stejně, bude ráj na zemi. Bohužel je třeba dořešit takový malý detail - kdo a jak zařídí, aby měli všichni stejně?

7 0
možnosti
JS

Však se k tomu opět dopracujeme. Stačí počkat nějaký čas až budou drtivou většinu výroby zajišťovat roboty a ještě navíc v Číně, tak pak bude minimálně polovina současných pracujících v EU zbytečná . A jelikož nebude nikdo, kdo by chtěl a mohl zaplatit sociální dávky pro tuto masu lidí, tak dojde k novému Únoru. Vše bude z toho důvodu, že přece korporace a obecně úspěšní majitelé zbytku montoven budou osvobozeni od daní všeho druhu, aby vláda měla alespoň nějaké alibi, když jinak bude neschopná v řízení země.

Tedy tu budeme mít ten kapitalistický ráj, který však bude jen pro vyvolené;-D

1 5
možnosti
JS

Atuální info o situaci Čechů: Podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) polovina českých domácností musí zvládat problémy, jak vyjít s rodinným rozpočtem. ČSÚ zase informoval, že pro dvě pětiny domácností by mohl být problém zaplatit neočekávaný výdaj devět tisíc korun. Čtyři z deseti Čechů nemají žádné úspory, upozorňují banky. Na průměrnou mzdu nedosáhnou dvě třetiny zaměstnanců. Takže asi tak tomu ráji v Česku:-)

0 5
možnosti
Foto

J11a65n75a 58M66a96j48o71v46á

26. 4. 2015 12:35

No proto je to průměrná mzda. Že někdo má víc a někdo méně. Co je na tom nepochopitelného? Kdyby se zvedly platy, stoupne průměr...(a taky ceny) a vy budete mít zas nad čím kroutit hlavou a bušit do blogu.

6 0
možnosti
JR

J49a30r73a 90R13a32n90k

26. 4. 2015 7:12

Mohu Vam poradi? Zkuste se prekvalifikovat, jdete zpet do skoly, studujte, zlepsete si kvalifikaci a urcite z Vas bude spokojeny clovek, budete se smat, pokazde, kdyz pujdete do banky. Takhle si zadelavate na zlucnik.......

11 1
možnosti
Foto

Vrchol štěstí: dlouhý hon na banku.

1 0
možnosti
JK

Naštěstí bydlím nedaleko od hranic. V okamžiku nástupu takových neomarxistů jako je autor k moci, balím kufry.:-) Moji předkové byli OKRADENI v historii od 17. století kam až náš rodokmen sahá pouze jednou, a to důkladně. O všechno. Zůstal holý život a nuzná existence. Bylo to relativně nedávno. Již nikdy nechci zažít! Nikdy nesmíme dopustit!

11 0
možnosti
JR

J85a69r29a 27R13a12n31k

26. 4. 2015 7:16

Tady byl v jedne diskusi uzasny prispevek cloveka, ktery po celou dobu komancu a vsech tech normalizaci - kopal ve strani za domem bunkr. Byla studena valka a pripravoval se na nejhorsi, zasobil vse konzervami a pitim, pak se to v Polsku, NDR a Madarsku hyblo, konecne koncem roku 89 i u nas..... tak par let zil stastne ze zasob, cestoval a ted asi zase bude muset zasobovat bunkr konzervami, jenze uz tak dobre nechutnaji......

2 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik