Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kde se ztratil můj příspěvek

0 0
možnosti

Pane Soudku - pojištění je pojištění. Neplatí se podle čerpání, ale podle zadaných pravidel.   K a ž d é   pojištění.   Lidí bez příjmů je (a bez platby státu) je tak málo, že to nestojí ani za řeč o nich psát.  Za děti nepřímo platí i rodiče (vysokou výší pojistného), důchodci čerpají ze svého pojištění (a dokonce ještě stát připlácí).

   Výše pojistného placeného státem: Víte, on stát nemá ručičky, takže je placeno námi, daňovými poplatníky. Částečně námi všemi (DPH), většinou z nás (spotřební daně) či částí z nás (daň z příjmů).   Vláda tedy nemůže okrádat zdravotní systém. Zdravotní plán je naplňován dle zákona - a plnění dle zákona nemůže být nezákonné.

    Jistě: lze zvýšit platbu za "státní pojištěnce" - a okrást rozpočet.  Tedy nás.

    Pokud je pojistné placeno jako daň, chvají se i platby jako daň a je oslovský nesmysl uvažovat o tom, zda je pojistné zlodějské či dobrodějské.

0 0
možnosti

1) Lidí bez příjmů je tak málo, tak proč jim přiznávat rovné podmínky, že?

2) Proč stát špatně hospodaří? Zrovna dnes jsem si přečetl, že na nezdaněných dividendách odplynulo v r. 2014 cca 250 miliard Kč přímo do daňových rájů. A dalo by se i pokračovat ve výčtu, kde jsou ty díry v rozpočtu.

3) Pojistné je sice placeno dle zákona, ale ten se netýká daní. Veřejný zdravotní systém je oddělen od státního rozpočtu a tedy není žádný důvod, aby vláda měla nějaké výhody při placení pojistného za důchodce a další osoby. Asi tak :-)

0 0
možnosti

Zajimave o tom se vubec nepise. K duchodcum mam jen pripominku, ze u nich se predpoklada, ze si zdravotni peci predplatili behem sveho pracovniho zivota.

0 1
možnosti

O čem se nepíše?  Vždyť diskuze o výši státního pojistného běží (a je všemi médii rozmazávána) nejméně rok - chybí příjem z poplatků.  A tato diskuze se co tři, čtyři roky opakuje.

  Asi málo čtete a posloucháte zpravodajství, nebo čtenému a slyšenému nerozumíte.

1 0
možnosti

To je jen malý detail diskriminace v našem zdravotnictví!

Podle ředitele IZIPu Jiřího Paška se ztrácí z našich peněz na naše zdraví neuvěřitelných 30-50 miliard korun ročně. Aspoň to tvrdil ve Zdravotnických novinách, když obhajoval nezbytnost svojí firmy. Sváděl to na lékaře, což je zcela absurdní. Měl by se spíše poohlédnout po některých politických stranách, ze kterých zdravotních pojišťoven jsou živeny.

Rozkrádání našich peněz na naše zdraví umožňuje současný výdobytek sociálního evropského pojištění cestou veřejnoprávního pseudopojištění, ve kterém byla pacientovi odebrána odpovědnost za proplacení zdravotní péče, ale tím i odebrána pacientům i lékařům jakákoliv možnost ovlivnění systému. To nám ty penízky snadno tečou bokem, co?

A když si uvědomíme, že toto socialistické zdravotnictví nám zde nastavil Václav Klaus se svojí "pravicovou" ODS a že v tomto levičáckém inženýrství zde pokračovala další "pravice" TOP 09, pak žasneme nad naší politickou. scénou. A kdybychom věděli, že příjmy i výdaje pojišťoven nastavují naši politici pomocí vyhlášek o platbách za zdravotní péči, a že výše proplácení zdravotní péče ještě nedosáhla původního polistopadového nastavení, a jak jsou naši lékaři omezování v práci regulačními mechanismy (neboli pokutami za dobře odvedenou práci!) a jak jsou omezování naši pacienti v léčení, kladli bychom si otázku, jak je možné, že zatím žádná pravicová strana neudělala reformu zdravotnictví vstřícnou k pacientům i lékařům ve svobodě a odpovědnosti. Jako by o naše lékaře a naše pacienty našim politikům vůbec nešlo. Vypadá to tak!

A najít ty desítky miliard putující bokem prostě Němeček nedokáže a Babiš do této žumpy odmítá dávat další naše peníze z našich daní. A já se mu nedivím!

:-)

0 1
možnosti

Jo Snajdr by mohl vypravet, ale to by nesmel behat po svobode.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik