Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nebudu číst diskusi, tak omluva tomu, kdo už to napsal.

Zásadní zvěrstvo na Krymu je, že se referendum vydává za svobodné a přitom bylo za asistence vojáků v ulicích. Budiž. Ale to, co je mezinárodně největší prohřešek, nemůže být soudnému jedno. Rusko se společnou smlouvou potvrdilo garanci ukrajinských hranic. Bez jakéhokoli vyjednávání ji porušilo a připojilo Krym ke svému území. Tedy adekvátně by se slušelo, aby se stav vrátil před smlouvu a Ukrajina dostala zpět jaderné zbraně, kterých se za plnění zmíněné smlouvy vzdala.

Živě si umím představit to držkování a výhrůžky ze strany provinilce.

6 2
možnosti

Krym a občanská válka na Ukrajině je jen dokončení rozpadu východního bloku.

Rozpadlo se Československo, rozpadla se Jugoslávie, rozpadl se Sovětský Svaz. Krym byl za doby Sovětského Svazu uměle připojen k Ukrajině.

Pokud Západ uznal odtržení Kosova, pak neuznání odtržení Krymu a jeho připojení k Rusku je jednoduše pokrytectví - můžete to okecávat, ale je to tak - kosovští Albánci se chtěli odtrhnout od Srbska, Rusové na Krymu se chtěli připojit k Rusku.

3 2
možnosti
Foto

Národní zájmy, strategie, bezpečnost. Často frekventované výrazy a vyjádření. Těch i oněch. Také různě vnímané. Někdy schvalované, jindy odsuzované. Od zatracení až po souhlas. I když jak kdy a jak kým. Mnohdy bývají účelové, často, ne-li až vždy, různými výklady až zkreslené. Národní, strategické i bezpečností zájmy existovaly a bezesporu existují i nadále. Od velmocí až  po tzv.,,malé státečky“, či jiné ,,enklávy". A ,,nějaké" mezinárodní právo?Inu. Účel světí prostředky. U všech!Taková je realita!8-o:-/

0 0
možnosti
Foto

Pokud si někdo klade otázku, zda USA měly důvod k zásahu  v Panamě, lze odpovědět, že ano. Bylo to jak v jejich zájmu, tak jistě, bohužel i za cenu obětí, i v zájmu Panamy. O strategickém významu průplavu ani nemluvě. Lze v tom zcela jistě nalézt vše. Národní zájmy, strategie, bezpečnost. Zda mohla připadat v úvahu i jiná, než vojenská řešení? Domnívám se, že nejspíše v daném čase asi ne. J.A.J.

A tedˇ k tomu Krymu, že....8-o;-)

2 3
možnosti
Foto

Pan Poleščuk snad nesouhlasí s důvodným zásahem USA v Panamě.?;-D Aha. Já zapoměl. 8-oDvojí metr, že:-P

0 2
možnosti

J90a30r33a 59R45a12n21k

11. 4. 2015 0:53

Nepatrny rozdil k Vasemu nadpisu, na Balkane bylo vuvrazdfeno pres 8.000 lidi, na Krimu snad krome par zavrazdenych Kozaku....nic.....

The Preliminary List of People Missing or Killed in Srebrenica compiled by the Bosnian Federal Commission of Missing Persons contains 8,373 names.[1] As of July 2012, 6,838 genocide victims have been identified through DNA analysis of body parts recovered from mass graves;[27] as of July 2013, 6,066 victims have been buried at the Memorial Centre of Potočari.[28] Serbian President Tomislav Nikolić officially apologized for the massacre, although he stopped short of calling it genocide.

1 2
možnosti

J67a88r92a 78R12a23n69k

11. 4. 2015 1:40

oprava: vyvrazdeno.....tel zavrazdenych kozaku se naslo v posledni dobe nekolik....

0 0
možnosti
Foto

J19a61n 93A33n41d28r43l84e

10. 4. 2015 23:34

Kosovo byl, je a ještě bude pruser, ale to neznamena, ze by tohle spatne reseni mohlo ospravedlňovat jina, potažmo ještě horsi...Rv

2 1
možnosti
Foto

prozatím RB OSN neodvolala svou rezoluci o Kosovu.

5 1
možnosti

Jiří: Doufám, že nechcete tvrdit, že Vladimír Vladimírovič lže? Vy si omíláte dokola svou /starou/ písničku, ale Putin už rozdal nové noty - a v nich přiznal barvu. Buď lžete Vy, anebo on.... rozhodnutí je na Vás.

7 0
možnosti

Proč by měl lhát? Pomoc je přece možná a žádoucí, když hrozí genocida. Já si osobně myslím, že byla chyba, když se Ukrajina osamostatnila. Tím byl dán prostor různým oligarchům, aby tuto zemi přivedli do současné situace. Šlo přece v prvé řadě o majetek. Majdan byl zneužit stejně jako to v Německu udělal Hitler, který začal zbrojit na "Rusa" a aby to mohl ufinancovat, tak označil židy za vnitřního nepřítele, aby jim mohl ukrást majetek. Bylo nacionalisty řízenými z Bílého domu na !"Majdanu" ukázáno Ukrajincům, že to Rusové a Putin mohou za to, že je různí Kolomejští, Achmetovové soustavně okrádají. Slíbili jim nemožné, když půjdou vojensky na "Rusa". Historie se opakuje. Za všemi válkami hledej Američany!

Nebo to je snad záměr, aby se zredukoval počet obyvatel Zeměkoule? Zbraně na to jsou, jen zmačknout ten správný knoflík.

1 1
možnosti

Dam vam priklad. Paprika a veprovy rizek jsou oboje jidlo. Jde o stejne jidlo, nebo se necim treba krapanek lisi?

13 0
možnosti
Foto

Kosovo patřilo 600 let Turecku a 90 let  spadlo pod Jugoslavii, kde mělo status republiky. V Kosovu v roce 2011 žilo 96 procent obyvatel albánské národnosti a zbytek srbské národnosti. Srbové sebrali Kosovu status republiky,což vyvolalo vzpouru  se snahou se osamostanit se Osamostatnění Kosova bránili Srbové genocidou obyvatelstva. Krym patřil od roku 1441 do roku 1783 Turecku. Od roku 1783 do roku 1921 patřil carskému Rusku. Od roku 1921 do roku 1954 byl součástí SSSR. Od roku 1954 do současné doby je autonomní republikou Krym v rámci Ukrajiny a to na základě referenda. Krym v rámci Ukrajiny je samostaným parlamentní státem ve jehož čele stojí premiér, předsedající stočlené Vrechovné radě  Krymu.Na Krymu žiijí Rusové, Ukrajinci a původní obyvatelé  Tataři. Rusové zde  mají veškerá práva, mohou mluvit svým jazykem.

5 0
možnosti
Foto

No a právě proto, že na Krymu bylo vše v nejlepším pořádku, lze říci, podobně jako na Slovensku, tak proč by Krym nemohl dát Ukrajině sbohem. Dva dospělí lidé také spolu nemusejí žít, když jeden z nich prosím pěkně nechce.

5 2
možnosti

Těch podobností by se našlo víc. Když Rusové dodávají zbraně separatistům, tak se to považuje za zločin a zavádějí se sankce. Když v době války v Jugoslávii dodávalo Německo zbraně ze skladu NDR do separujícího se Chorvatska, tak vše bylo O.K.

5 1
možnosti

A vojáci tenkrát měli uniformy- teda někteří a taky se střílelo. Fakt je tam těch podrobností víc :-)

2 1
možnosti

On je snad Krym samostaný? Nevšim jsem si, že by se Krym odtrhnul od Ukrajiny, nebo že by se Kosovo připojilo k Albánii.

Stačí?

10 4
možnosti

P60a56v38e98l 86K88u83r87a51l

10. 4. 2015 22:33

A nemá snad samostatný stát právo připojit se ke komu chce?

Ostatně Albánie stejně žvaní o tom že si Kosovo dřív nebo později stejně připojí.

ruku na srdce kosovo nepřipojení k albánii se nelíbí ani jeho obyvatelstvu ani albáncům v albánii... a jeho samostatnost se zase nelíbí Srbsku.

8 7
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik