Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Pane Soudku, nějak si myslím, že o ekonomii nemáte ani ponětí. Nevím, jak často chodíte k lékaři a tvrdíte mu, že máte jinou chorobu než najde on. Zdá se mi, že jste člověk, který "má od všeho klíče a všude byl a všechno zná". Opravdu si prvně vystudujte daný obor a teprve potom mluvte. No a pokud jste ekonomii skutečně vystudoval, tak prosím vás běžte na svou Alma Mater a požadujte školné zpět. Nic vás nenaučili.

Můžete se pokusit mi dát jednoduchou odpověď na jednoduchou ekonomickou otázku, ale bez pomoci WIKI - CO JSOU TO PENÍZE?

A řekněte mi, proč se Němci vzdali marky, když vlastně marka byla ta základní měna v Evropě, protože Němci mají největší evropskou ekonomiku.

Takže nejste jen obyčejný závistivec, který nesnese, že jeho soused je o tolik lepší?

Prvně vědět, pak myslet a teprve potom vypouštět do veřejného prostoru, jinak dochází k obrovské dezinformační propagandě.

zde váš text:

K tomu by zákonitě muselo dojít, protože v rámci EU jsou značné rozdíly v ekonomické výkonnosti, které při neexistenci společného rozpočtu nutně vyvolávají deficity lokálních státních rozpočtů. 

NUTNĚ??????  Jak jste na to přišel. Prosím o jasné vysvětlení. Jasnou příčinnou souvislost. Kde tam je?

8 0
možnosti
VV

Myslim, ze mu to prislo postou.

4 0
možnosti
Foto

ať píšete o čemkoliv, pesimismus z vás úplně prýští

3 0
možnosti
BH

Hm, v oněch "montovnách" pracuje mnoho našich lidí a neberou zase tak špatné peníze....

3 0
možnosti
MV

Ja k tomu napisu jenom jedno-pred prijetim eura v Rakousku stal nakup na nedeli reknu 1000 Schilling.....po prijeti Eura stal ten samy nakup 100 eur.......Kurs v te dobe byl....1 eur = cca 13,50 Schilling

1 0
možnosti
LW

L28e96o 26W33o50l37f

21. 3. 2015 18:33

Pozor, čistá dezinformace! Chybí časový údaj. Došlo k tomu v průběhu

několika let. Růst mezd plus inflace. Ani rohlík dnes nestojí 30 haléřů-

3 0
možnosti
Foto

L39e37o89n 62T38o94m90e17v

21. 3. 2015 17:31

slova experta;-D;-D;-D

9 0
možnosti
Foto

Jo jo na vojenství, ústavu a teď už i na ekonomii.;-)

3 0
možnosti
ZB

V článku jsou použity domněnky a spekulace. Euro mělo Česko mít již dávno, to aby různí dovedové nemohli devalvovat měnu. V současné době je Euro zřejmě na rozcestí, protože pokud se Eurozóna rozloučí s Řeckem, pak by měla utáhnout šrouby Francii, Portugalsku, Španělsku a Itálii, a to jistě nebude jednoduché. I proto je Řecko stále ve hře a Euro padá. Bohužel naše měna je i nadále s Eurem svázána i v této době, a tak v Česku střední vrstva strmě chudne. ČNB a vláda nedělá nic. Takže mít vlastní měnu není pro Česko žádná výhoda, naopak je to problém,. Singer jednoduše není Greenspan.

4 0
možnosti
MD

Dobry clanek. Jednoznacne.

1 2
možnosti
JS

Soudruhu Soudku ,bez Nemecke investice v CZ by jste mohl akorat delat

Krakonose v Krkonosich.

8 0
možnosti
JS

Pokud budeme spoléhat na Němce, tak se z pozice kolonie nikdy nedostaneme. A na jejich investice za nevýhodných podmínek se právě musí spoléhat vlády, které neumí podpořit vlastní podnikatele. Patrně jsou na výplatní listině státního departmentu:-)

3 7
možnosti
JL

Intervence ČNB evidentně vedou k urychlenému přijetí Eura - a jsou to intervence, které se nemusí líbit, ale vedou k tomu, že Euro bude přijato za výhodných podmínek pro naše občany.

0 2
možnosti
JS

To jste se dozvěděl kde? Opravdu je výhodné, aby byl kurz koruny k euru 30 a více korun? Možná pro vás, ale ne pro drtivou většinu Čechů! Po přijetí eura již nebudou žádné intervence, ale pouze řecká cesta!;-D

0 0
možnosti
Foto

S ohledem na Vaše předchozí blogy lze říci, že přechod na euro by byl za současných podmínek optimální. ;-D

2 0
možnosti
JS

Nesdílím Vaše obavy, ale i otázka měnové únie je pro Česko významné. Pokud bychom ho přijali nyní bez náležté změny podmínek v EU, tak by to nebylo pro nás pozitivní.:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik