Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J73a18r32a 81R39a36n78k

8. 2. 2015 2:02

Souhlasim s pany Sochorem a Kindlem, pouz mne udivuje, ze odpovidate v posledni dobe clankem:-/, mate zarazene vychazky do diskuse?8-o

0 1
možnosti
RH

To je zvláštní, Putin tvrdí, že mu současné uspořádání nevyhovuje..

5 0
možnosti
Foto

Ne, jsme dnes v situaci, kdy právo předchází sílu. Základem mezinárodního práva je Charta OSN,  rezoluce RB OSN, případně i rezoluce valného shromáždění OSN a výroky mezinárodního soudu v Haagu,

Problémem současné situace je, že se ocitly v konfliktu dva principy mezinárodního práva: princip územní celistvosti a princip práva národů na sebeurčení. Respektive ještě do hry vstupuje princip nepřípustnosti přivlastnění si území silou.

2 4
možnosti
TH

Principielně by ale mělo být právo národů na sebeurčení nadřazené, přec jen to je právo všech lidí a ne institucí...(kde stát je taková instituce)....je spousta států, kde žije víc národů a i tak jim stát to sebeurčení nezakazuje...a pak je spousta států, kde být jiné národnosti znamená bát se o život, být perzekuován, nemít práva na svoji kulturu, jazyk atd.

Stačí si vzít, co by si Ukrajinci přáli udělat se všemi "moskaly" a asi vám dojde, do jaké kategorie patří Ukrajina

4 2
možnosti
Foto

Neboli stále platí, že silnější má pravdu ;-)R^

3 1
možnosti
JS

Dobře zmasírován bolševickou a následně Ruskou propagandou. Jen pro připomenutí reality Ruské agrese - Polsko, Finsko, pobaltské státy, Korea, Maďarsko, Československo, Afganistán, angažovanost ve Vietnamu, Iránu, Kongu (přes Kubu), podpora tzv. "národně osvoborovacích hnutí". Stačí!?

6 4
možnosti
Foto

Pane Sochore,  doplním vás od roku 1998 se Rusko vojensky angažovalo do vnitřních záležitostí těchto zemí  Ázerbájdžán,  Gruzie ( ne jednou) , Moldavsko, Tadžikistán, Ingušsko, Čečna a v současné době Ukrajina.

4 2
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik