Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rusko je garantem, nikoli vykonavatelem minských dohod!

Rusko není stranou, která plní komplex dohodnutých opatření, prohlásil tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Na toto téma prohlásil: „ Nemůžeme to prostě dělat čistě fyzicky, protože Rusko není účastníkem tohoto konfliktu“. Kromě toho oznámil, že Vladimir Putin pokračuje v kontaktech s kolegy z normandské čtyřky a v Kremlu očekávají, že v nejbližších dnech se dohodnou o telefonickém rozhovoru. A návrh této  dohody ani nebyl zástupci Doněcka a Luhanska schválen v plném rozsahu. Dohodli s ukrajinskou stranou zastavení palby a stažení dělostřelectva a raketových vojsk do vzdálenosti od 50 km výše k datu 15.2.2015.

Politici z EU nebo USA již následně po skončení jednání v Minsku sdělují, že jestli nebude dodržován mír, tak uvalí na Rusko další sankce. Tedy nám sdělují, že nikdy neměli v úmyslu urovnat své vztahy s Ruskem. Vždy si najdou nějaký absurdní důvod k zvyšování napětí, protože to byl i původní cíl pro vznik ukrajinské krize. V pozadí jsou patrné sobecké zájmy Ameriky, která je na pokraji bankrotu. Porážkou Ruska by se údajně z něj dočasně dostala. V Doněcku a Luhansku přece nerozhoduje Rusko, aby mohlo za jejich kroky nést odpovědnost. V opačném případě bychom museli připustit, že v Kyjevě rozhodují USA a EU! Je jen otázkou času, kdy začnou rozsáhlejší vojenské operace k ovládnutí celé Ukrajiny. Jednotky ze západu to nedokázaly, tak nyní ukáže "východ", zda bude úspěšnější. Sankce již byly uvaleny a s velkou  pravděpodobností  bezdůvodně, tak proč by Rusko mělo čekat, až armáda USA vyzbrojí a vycvičí ukrajinské vojenské jednotky pro boj s Ruskem? Nyní přece stačí vyzbrojit povstalce dostatečným množstvím zbraní, aby byla věc definitivně rozhodnuta, protože vůle povstalcům k obraně svých zájmů určitě nechybí na rozdíl od Západoukrajinců. Zbraně od USA a jeho poskoků již přece kyjevské armádě jsou poskytovány a není pravděpodobné, že by došlo ke  stažení jejich těžkých zbraní od dohodnuté demarkační linie. Ani tzv. dohody z Minsku nepočítají s tím, že by autonomie byla poskytnuta celému Doněcku a Luhansku, ale jen nyní obsazenému území. To přece není vzájemně výhodná dohoda, ale spíše snaha o podvod a konečné vítězství. K podpisu zbytku dohody tedy za těchto okolností  nedojde.

Zdroj viz zde: http://czech.ruvr.ru/news/2015_02_13/Peskov-Rusko-je-garantem-nikoli-vykonavatelem-minskych-dohod-0249/

 

Reakce na podněty čtenářů:

Václav Kopřiva

Pane, jestli je ta fotka pravá, tak takovýho komunistu jsem ještě neviděl.

Podle vzhledu hodnotí někteří lidé jim nesympatické autory, protože jsou ovládáni vírou v světlé zítřky, kterou jim naočkovala Američany ovládaná sdělovací média v  „protektorátě“ Čechy a Morava.

Václav Kopřiva

Aby nedošlo k mýlce, tím hodnotím úroveň toho blogu

A co je na zprostředkování názoru ruského prezidentského mluvčího a komentáři k němu komunistického? Pak by spíše bylo na místě pochybovat o Vašem vzdělání. Proč by údajný komunista měl pochlebovat ruskému prezidentovi, který má v zemi relativně tvrdý kapitalismus? To například v Izraeli, kde uplatňovali osady typu kibuc, tam by se dalo uvažovat o krajně levicových názorech, ale v Rusku? Jezdí snad Filip za Putinem s gratulacemi k úspěchům v těžbě ropy?

 

Jára Rank

Rusko je garantem?

Vsak jsme na vsech mezinarodnich zpravach uz vyslechli skepticke hlasatele.....nikdo uz malemu diktatorovi neveri

Na kanadske tv bezel uz 2x film s Ch. Chaplinem "Diktator"....jen comrads v CR touzi opet po ruskych tancich v Praze

Je však otázkou, kdo by měl být označován za malého diktátora? Bude to určitě ten prezident, který je ovládán z pozadí a plní pouze funkci nepříliš úspěšného herce, proto se jeví malým. Tyto atributy lze spíše pozorovat u toho prezidenta ze zámoří. Ten v Rusku je evidentně velký, protože ho neovládají žádné lobby v pozadí. Ten to být nemůže a navíc mu v jeho zemi věří drtivá většina občanů.

 Jen v USA a možná v EU mu nemusí být nakloněna většina lidí, protože jsou denně zásobováni nepravdami o jeho skutcích a tím pádem jsou obráceni na nepravou víru. Stali se externími členy vládní sekty, která se obvykle nazývá politickou stranou nebo hnutím.Tedy tam volně pokračuje středověk.

Je poněkud úsměvné tvrzení, že nás ohrožují ruské tanky. Samozřejmě sluhy amerických pánů by teoreticky mohly ohrožovat, ale to je u nás pouhá teorie, která není podložena důkazy. Je třeba se poučit z historie, aby bylo patrné, odkud nás ohrožovala vojska v 1. a v 2. světové válce. Jsou i u nás lidé, kteří by se chtěli stát sluhy amerických pánů v domnění, že za to obdrží Jidášský groš! To by však byla jednorázová odměna a pak by následovalo jen dlouhodobé otroctví.

 

Václav Kopřiva

Vážený autore, dát si do odkazu Hlas Ruska a druhým psát, že jsou v protektorátním Česku zmanipulovaní americkou propagandou, může s odpuštěním jenom velice, ale velice málo vnímavý jedinec

Pokud a priori nepovažujete zpravodajství uvedeného portálu za seriozní, tak Vám není pomoci. Obecně se dá říci, že jsou tam zveřejňovány jen ověřené informace a prohlášení politiků a to většinou bez zavádějících komentářů. Vám asi stačí prohlášení mluvčí amerického  ministerstva zahraničí Jen Psaki, která bez jakýchkoliv důkazů tvrdí, že říší zla je Rusko.
Nějak ponechává stranou fakt, že Amerika má ve světě stovky vojenských základen, které slouží k zastrašování menších zemí a také k vojenským intervencím. To Rusko má pouze jednu základnu v Sýrii.

Tomáš Flaška

Vážený autore a co mi řeknete k tomuto - podle vás a vám podobných se Rusko v konfliktu nijak neangažovalo, zbraně nedodávalo, vojáky neposílalo. A včerejší dohody z Minsku zmiňují jmenovitě několik zbraňových systémů spolu se vzdálenostmi od linie dotyku, na které se mají stáhnout. Jedním z uvedených je raketomet Tornado-S – který nemá ve výzbroji nikdo jiný než ruská armáda.

Není to ověřené, ale možné to je, že i Rusko některé zbraně již dodalo. Nebo si snad myslíte, že proti armádě mohou povstalci bojovat jen s ručními zbraněmi? Pokud dle této logiky budete posuzovat i pomoc USA SSSR za 2. světové války, tak jistě nebudete jejich dodávky posuzovat jako nemorální čin.Je nutné vidět i souvislosti za nichž došlo k vyhrocení situace a zahájení občanské války.

 

Autor: Jiří Soudek | pátek 13.2.2015 17:04 | karma článku: 22,11 | přečteno: 1032x
  • Další články autora

Jiří Soudek

Členství ČR v EU výrazně prodražuje náš zdravotní systém

Pokud bychom v ní nebyli, tak úspory na lécích by mohly dosáhnout desítky miliard Kč ročně. Farmaceutické firmy a jimi financované lobby hájí skryté kartelové dohody výrobců léčiv v USA, Švýcarsku a dalších zemích EU a současná

28.6.2015 v 12:36 | Karma: 31,87 | Přečteno: 1167x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

USA se vměšují do záležitostí Česka! Hodnotí opakovaně naši údajnou diskriminaci

Nejnověji se o tom lze přesvědčit, když se zájemci seznámí se zprávou Ministerstva zahraničních věcí USA, která hodnotí plnění lidských práv u nás. Uplatňují tak asymetrický model, kdy ten, který sám diskriminuje menšiny svých ...

26.6.2015 v 18:16 | Karma: 36,96 | Přečteno: 1288x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Česká republika uplatňuje sankce na Ramzana Kadyrova v rozporu s Ústavou ČR

Česko se tedy řadí mezi státy, které přenesly výkon soudní moci na vládu. Jinak to nelze posoudit, protože uplatnění sankce (trestu) bez soudního rozhodnutí nelze jinak hodnotit. Tak postupují i diktátorské režimy, kde o právu ..

23.6.2015 v 8:00 | Karma: 23,34 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Neokrádá česká vláda vědomě veřejný zdravotní systém?

Český právní systém je jedna velká diskriminace. Tak například platba zdravotního pojištění. Současná legislativa upravující placení pojistného v zák. 592/1992 Sb. je schvalována a průběžně upravována v PSP a Senátu údajně v sou..

21.6.2015 v 11:20 | Karma: 19,16 | Přečteno: 677x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Blog iDnes – asi portál s ručením omezeným !

Existují snadno ověřitelné příznaky, že provoz tohoto portálu je bez záruky, protože takzvané statistiky počtu čtenářů nemusí vůbec odpovídat realitě. O tzv. karmě lze za těchto okolností rovněž pochybovat.

14.6.2015 v 10:36 | Karma: 17,07 | Přečteno: 622x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik