Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je potřebné mít racionální postoj k islámu a islamistům i v ČR!

Souhlasím s Milošem Zemanem v jeho postoji k  islamistům. Pokud nějaký křesťan anebo ateista od nás jede do jakékoliv arabské země, musí respektovat jejich pravidla, nesmí se tam třeba políbit na veřejnosti, ženy se musí zahalovat. A je nucen konat tak, jak oni jsou tam zvyklí. V Saudské Arábii jdou tak daleko, že křesťan nesmí viditelně nosit křížek. Slavení křesťanských svátků rovněž není povoleno. Proto se Zemanem velmi souhlasím v tom, že oni když přijedou k nám, tak by se měli chovat také podle našich zvyklostí. A když jim to nevyhovuje, je nutné jim říci, že mají otevřenou cestu tam, kde se zvyky, které vyznávají, dodržují.

Není tedy možné, aby české státní orgány bez jasných pravidel a závazku potencionálních přistěhovalců je dodržovat, udělovaly zájemcům, kteří se nechtějí integrovat do naší společnosti, povolení k trvalému pobytu. V opačném případě bychom si sem nasazovali „kukačky“, které by nás z našeho hnízda nakonec vystrnadily. Pokud vyznavači netolerantního náboženství získají tzv. pevnou půdu pod nohama, tak mezi jejich požadavky se objeví i takové, které omezují práva křesťanů a ateistů. To  drtivá většina českých občanů dnes určitě nechce, protože v tom okamžiku by skončila jejich současná svoboda. Není sice dokonalá, ale pak by to byla jen svoboda pro muslimy.

 Není pravdivé tvrzení, že existují umírnění muslimové. Ti pouze nedodržují tuto víru důsledně podle  Koránu a v určitém momentě vývoje ve společnosti dají za pravdu těm hluboce věřícím a jejich tolerance vůči jinověrcům náhle zmizí. Nebudou mít umírnění muslimové na výběr, protože výkonnou moc budou držet ti radikální. A ti se postarají o výkon práva Šaria u všech obyvatel země.

 

Reakce na podněty čtenářů:

Jirka Vaňourek

Dalsi populisticke prazdne reci  .... Osobne neznam moc lidi, kteri jezdi na sve pravidelne dovolene do Tunisu, Turecka, Egypta atd. a respektuji tam nejaka jejich pravidla. Zahalene zeny jsou v tomto pripade naprosto mimo diskuzi  ... Mate nejaky tajny recept na to, jak poznate, ze zajemce o azyl je ochotny se integrovat?? Byl byste zrejme prvni na svete .. takze?? 

Byla snad řeč o turistech, kteří se navíc povětšinou zdržují v téměř uzavřených hotelových areálech? Popisovaná situace platí pro řadu zemí od Sauské Arábie, emirátů, Pakistánu pro delší cesty i pracovní působení našich občanů v nich.
A pokud dnes u nás neexistují žádná pravidla pro povolení trvalého pobytu, která by například jasně říkala, které podmínky, právní předpisy je povinen žadatel o trvalý pobyt splnit, tak nezbývá než je vytvořit a v případě následného porušení z toho vyvodit důsledky. Nebo je snad řešením strkání hlavy do písku před potenciálními problémy? Francie a Německo by mohly být ponaučením pro ty, kteří se nechtějí dobrovolně vzdát současné svobody vyznání a projevu. Ve Francii je to tak daleko, že muslimové požadují oddělené šatny ve školách pro jejich děti, protože se přece nebudou převlékat s nečistými neobřezanými křesťany a ateisty. 

Od islámu nás nedělí víra. Od světa islámu nás dělí pět století vývoje. Kdybychom si  požadavky, které islám vůči Evropě a jejím obyvatelům vznáší, jen maličko upravili a místo víry napsali, že jde o politické přesvědčení, okamžitě bychom viděli, oč jde. Viděli bychom v plném světle vizi, která je tak nepodobná jakémukoli jinému náboženství a tak podobná politickému extremismu, že bychom ani na okamžik neváhali a označili ji za politickou ideologii, která je absolutně nesnášenlivá vůči všem jinověrcům. Listina práv a svobod muslimy zajímá jen potud, dokud je možné argumentovat, že mají právo na svou víru a provádění svých náboženských rituálů.

 

Katarína Maruškinová

"Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy." A vzápět ti na: Nejsou umírnění muslimové, jen tací, co nedodržují veškeré náležitosti svého náboženství. A pak když se vzpamatují, tak se z nich stanou radikálové a vykonají podle práva šaria to, co to právo požaduje. 

To trochu nejde dohromady, milý pane.

Muslimové jsou také lidé jako my a podléhají vlivu radikálních islamistů, kteří jsou financováni z té málo obydlené Saudské Arábie. A tam kde začne platit právo Šaria, tam se naplno projevuje netolerantnost této víry, která je současně i politickou ideologií a právním systémem. Když křesťan přestoupí na islám, tak se nic neděje ani ve Vatikánu, ale pokud muslim přestoupí na jinou víru, tak propadne podle Šarii hrdlem. Je to u nich největší zločin! To vše je kvůli tomu, že tato ideologie je ve své podstatě podobně nebezpečná jako nacismus. Šíří se jako virus.

 

Autor: Jiří Soudek | sobota 31.1.2015 9:45 | karma článku: 35,51 | přečteno: 1627x
  • Další články autora

Jiří Soudek

Členství ČR v EU výrazně prodražuje náš zdravotní systém

Pokud bychom v ní nebyli, tak úspory na lécích by mohly dosáhnout desítky miliard Kč ročně. Farmaceutické firmy a jimi financované lobby hájí skryté kartelové dohody výrobců léčiv v USA, Švýcarsku a dalších zemích EU a současná

28.6.2015 v 12:36 | Karma: 31,87 | Přečteno: 1167x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

USA se vměšují do záležitostí Česka! Hodnotí opakovaně naši údajnou diskriminaci

Nejnověji se o tom lze přesvědčit, když se zájemci seznámí se zprávou Ministerstva zahraničních věcí USA, která hodnotí plnění lidských práv u nás. Uplatňují tak asymetrický model, kdy ten, který sám diskriminuje menšiny svých ...

26.6.2015 v 18:16 | Karma: 36,96 | Přečteno: 1288x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Česká republika uplatňuje sankce na Ramzana Kadyrova v rozporu s Ústavou ČR

Česko se tedy řadí mezi státy, které přenesly výkon soudní moci na vládu. Jinak to nelze posoudit, protože uplatnění sankce (trestu) bez soudního rozhodnutí nelze jinak hodnotit. Tak postupují i diktátorské režimy, kde o právu ..

23.6.2015 v 8:00 | Karma: 23,34 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Neokrádá česká vláda vědomě veřejný zdravotní systém?

Český právní systém je jedna velká diskriminace. Tak například platba zdravotního pojištění. Současná legislativa upravující placení pojistného v zák. 592/1992 Sb. je schvalována a průběžně upravována v PSP a Senátu údajně v sou..

21.6.2015 v 11:20 | Karma: 19,16 | Přečteno: 677x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Blog iDnes – asi portál s ručením omezeným !

Existují snadno ověřitelné příznaky, že provoz tohoto portálu je bez záruky, protože takzvané statistiky počtu čtenářů nemusí vůbec odpovídat realitě. O tzv. karmě lze za těchto okolností rovněž pochybovat.

14.6.2015 v 10:36 | Karma: 17,07 | Přečteno: 622x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stál, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:22

Nehoda v neděli dopoledne téměř dvě hodiny komplikovala provoz na hlavním železničním koridoru mezi...

Benda, Rouček, Dryml a další. Do europarlamentu kandidují známá jména

28. dubna 2024

Premium Nejen politickými proklamacemi a sliby lákají strany voliče. Součástí kampaní jsou i známé tváře....

Ukrajinská armáda na frontě postupně míří k bankrotu, varuje analytik

28. dubna 2024

Podcast Ukrajinská armáda na frontě čelí čím dál většímu tlaku. Především v Donbasu je situace kritická....

VIDEO: Paraglider se zřítil ze třiceti metrů na poušť. Sám si zavolal záchranku

28. dubna 2024  11:45

Třiatřicetiletý Anthony Vella testoval nad texaskou pouští severozápadně od Austinu motor BGD Luna...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik