Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nová fakta: Námořnictvo USA plánovalo v Sevastopolu základnu.

„Ukrajinská operace“ – svržení legitimní vlády a prezidenta – byla připravena a provedena západními „agenturami“ ve spolupráci s Pentagonem, což je dle dostupných informací zjevný fakt. Právě proto se hlavní západní média na politickou objednávku svých majitelů snaží hysterickou kampaní přesvědčit veřejnost, že za vším stojí Rusko. Nové informace však svědčí spíše o opaku. V roce 2013 bylo vypsáno výběrové řízení na přestavbu školy č. 5 v Sevastopolu na Krymu. Výběrové řízení vyhlášené námořnictvem USA na oficiální stránce tendrů amerického námořnictva ukazuje, jak daleko byla celá operace plánována a s jakými výsledky se počítalo.

Přestavba školy v Sevastopolu měla být součástí obytného komplexu nově zřízené americké základny, která by vystřídala vyhnané ruské námořnictvo. Svědčí o tom oficiální stránka námořnictva USA, na které byl tento tendr zveřejněn. Soutěž byla vyhlášena 5. září 2013 a přihlásit se do ní dalo do konce října. Dnes už je výběrové řízení pochopitelně zrušeno. Hlavního cíle na Ukrajině tedy USA nedosáhly přes dlouhodobou a pečlivou přípravu.

Ovládnutí Sevastopolu bylo bojem o Rusko

Lze předpokládat, že podobných „záznamů“ bychom našli mnohem více, ale tento je zřejmě jediný, který někdo zapomněl smazat. Vše ukazuje na to, že v případě Ukrajiny šlo o dlouhodobě naplánovanou operací s primárním cílem obsazení sevastopolské námořní základny. Je totiž skutečností, že kdo ovládá Sevastopol, ovládá Černé moře. A tím ohrožuje „měkký podbřišek“ Ruska. 

Pak se jeví zcela jinak iniciativa Ruska ohledně opětovného připojení Krymu do Ruské federace. Jen hlupák by nereagoval stejně jako Putin. Kde pak je ta ruská rozpínavost? Spíše druhá strana se intenzivně roztahuje.

Politici Západu i mediální mainstream dnes cudně mlčí o tom, že Rusko od pádu komunismu již několikrát podvedli. Gorbačovův souhlas s opětovným spojením Německa (M. Thatcherová to nazvala vznikem „Čtvrté říše“), s demontáží Varšavské smlouvy (VS) a odsunem sovětských vojsk ze zemí VS, byl podmíněn slibem Západu, že se NATO nepřiblíží k hranicím Ruska. Na tento slib však za slabého prezidenta Jelcina Západ věrolomně a beztrestně „zapomněl. Pod záminkou budování obranné aliance přibíral další a další členy v blízkosti Ruska. Jen na tu obranu nějak pozapomněl a hlavně se pod vedením USA zaplétal do útočných válek mimo území členů, v nichž zahynuly miliony civilistů.

Základna americké armády v Sevastopolu by znamenala definitivní porušení rovnováhy sil, zhruba podobné, jako když Chruščov nechal dovézt na Kubu jaderné rakety. A měla by velmi pravděpodobně i důsledky podobné „karibské krizi“. Jenže se to nepovedlo, a tak máme zatím „jen“ krizi ukrajinskou.

Václav Danda o této problematice píše nové informace s podrobnostmi o chystaném tendru - viz ZDE

Webová stránka výběrového řízení Department of the Navy ZDE

 

Odpovědi na podněty čtenářů:

 

Ivo Hlavůněk:

Pane Soudek, proč se vlastně divím? Který komunista není lhář a demagog?

A není vám divné, že ti Američané opravují jen školy? Nebydlelo by se jim lépe v nějakém hotelu?

A proč dáváte k článku odkaz na další blábol místo originálu?

 

Kde jste byl za Husáka, že si dovolujete známkovat politickou orientaci autora? Já na rozdíl od televizních peciválů jsem možná z nedostatku relevantních informací organizoval v prosinci 1989 akce Občanského fóra na svém tehdejším pracovišti. Že by infiltrace skrytého komunisty do řad OF? A nevěděl jsem, že komunisté mají blízko k prezidentovi kapitalistické země. To svědčí spíše o neinformovanosti p. Hlavůňka. Ten zřejmě ještě žije v éře Stalina.

Kdo si ani neprohlédne odkaz, kde je fotografie webové stránky amerického námořnictva s údajem o výběrovém řízení, tak tomu není pomoci. Odkdy se charita provádí z peněz určených na zbrojení a vedení válek? Pro velkou posádku námořnictva jsou zřejmě potřebné i školy a tak je chtěla dát do pořádku ta část americké armády, která do nich plánovala posílat děti svých důstojníků. V USA je asi vše možné. A pokud se jedná v článku v odkaze o bláboly, tak  musíte sdělit něco konkrétního. Jinak je to výkřik do tmy.

 

Tomáš Jakubčík

Kde pak je ta ruská rozpínavost? píšete. Uvedu par příkladů, které nejsou propagandou. Například v roce 1939 Sovětský svaz napadl Finsko. Okolo 400 000 lidí, tj. téměř celá tehdejší karelská populace, byla přesídlena do Finska. Zimní válka a následná Sovětská expanze způsobila, že Finsko ztratilo své druhé největší město Viipuri (Vyborg), průmyslové centrum v povodí Vuoksi, průplav Saimaa spojující střední Finsko a Finský záliv a přístup k Ladožskému jezeru. Přibližně osmina finského obyvatelstva se stala uprchlíky bez domova. Nebo v roce 1944 se město Narva stalo obětí kobercového bombardování Rudé armády a byla prakticky srovnána se zemí. Po skončení druhé světové války nedovolili sovětští okupanti uprchlíkům estonské národnosti se do města vrátit a naopak aktivně podporovali přistěhovalectví z rusky mluvících částí Sovětského svazu. Kvůli tomu se změnila národnostní struktura obyvatel a kvůli tomu dnes ve městě drtivě převládají Rusové. Či případ Čečenska, kde roku 1944 došlo k vysídlení Čečenců s Inguši do Kazachstánu a na Sibiř.  V době rozpadu SSSR vyhlásila skupina čečenských představitelů samostatnost republiky, která trvala od roku 1991 do 1994. V roce 1992 odmítlo Čečensko spolu s Tatarstánem podepsat přidružovací smlouvu s Ruskou federací, což Rusko neuznalo a v roce 1994 zahájilo válku, která měla za cíl ovládnout Čečensko. Válka skončila v roce 1996 de facto vítězstvím povstalců.

Jmenuje se snad Ruská federace SSSR? Vládnou v ní komunisté? Kolik jste napočítal útoků předchůdce Ruské federace na okolní státy? Podle Vašich informací se jedná o počet, který se dá spočítat na prstech jedné ruky.
Kolik válečných konfliktů za stejné období rozpoutaly USA?  Dle kusých informací se jedná o desítky případů s miliony obětí na lidských životech nevinných obyvatel napadených států. Kdo se pak jeví mírumilovným státem a kdo věčným agresorem?

 

Roman Hronza

I kdyby to byla pravda, nevidím na tom nic šokujícího. Každý stát si může svobodně vybrat s kým chce spolupracovat. A reakci Ruska může považovat za pochopitelnou může považovat jen nacistická mentalita.

 

V této věci mohu citovat část závěrů „krymské konference“, které spojenci - W. Churchill, F.D.Roosevelt a J.V.Stalin – podepsali dne 1.2.1945:

„Naším neochvějným cílem je zničení ukrajinského nacismu a zajištění garancí, aby Ukrajina už nikdy více nebyla schopna porušit mír. Jsme rozhodnuti odzbrojit a rozpustit všeukrajinské ozbrojené síly, dostat pod kontrolu veškerý ukrajinský průmysl, jenž by mohl být zneužit pro vojenskou výrobu. Každý zločinec musí být spravedlivě a rychle potrestán. S povrchu Země musí zmizet nacistické strany, nacistické zákony, organizace a instituce. Je třeba odstranit jakýkoliv nacistický vliv ze společenských institucí, z kulturního a ekonomického života ukrajinského lidu a současně přijmout taková opatření, jež zajistí mír a bezpečí v budoucnosti. Jenom tehdy, když vykořeníme ukrajinský nacismus, bude naděje na důstojnou existenci ukrajinského národa a zároveň na jeho důstojné místo ve společenství národů.“

Z nich plyne, že i z pohledu vývoje na rozhraní roku 2013/2014 v Kyjevě je patrné, že existuje dost argumentů k příslušné reakci Putina. Obavy z nacismu na Ukrajině nejsou neopodstatněné. Pokud by snad nebyly míněny upřímně, tak se pod vlivem skutečnosti, že tento politický směr má významné zastoupeni v současné vládě a má své ozbrojené složky „Národní gardu“, bude těžko dokazovat, že se nevrací doba ze čtyřicátých let minulého století.

 

Autor: Jiří Soudek | neděle 4.5.2014 17:20 | karma článku: 30,99 | přečteno: 2697x
  • Další články autora

Jiří Soudek

Členství ČR v EU výrazně prodražuje náš zdravotní systém

Pokud bychom v ní nebyli, tak úspory na lécích by mohly dosáhnout desítky miliard Kč ročně. Farmaceutické firmy a jimi financované lobby hájí skryté kartelové dohody výrobců léčiv v USA, Švýcarsku a dalších zemích EU a současná

28.6.2015 v 12:36 | Karma: 31,87 | Přečteno: 1167x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

USA se vměšují do záležitostí Česka! Hodnotí opakovaně naši údajnou diskriminaci

Nejnověji se o tom lze přesvědčit, když se zájemci seznámí se zprávou Ministerstva zahraničních věcí USA, která hodnotí plnění lidských práv u nás. Uplatňují tak asymetrický model, kdy ten, který sám diskriminuje menšiny svých ...

26.6.2015 v 18:16 | Karma: 36,96 | Přečteno: 1288x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Česká republika uplatňuje sankce na Ramzana Kadyrova v rozporu s Ústavou ČR

Česko se tedy řadí mezi státy, které přenesly výkon soudní moci na vládu. Jinak to nelze posoudit, protože uplatnění sankce (trestu) bez soudního rozhodnutí nelze jinak hodnotit. Tak postupují i diktátorské režimy, kde o právu ..

23.6.2015 v 8:00 | Karma: 23,34 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Neokrádá česká vláda vědomě veřejný zdravotní systém?

Český právní systém je jedna velká diskriminace. Tak například platba zdravotního pojištění. Současná legislativa upravující placení pojistného v zák. 592/1992 Sb. je schvalována a průběžně upravována v PSP a Senátu údajně v sou..

21.6.2015 v 11:20 | Karma: 19,16 | Přečteno: 677x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Blog iDnes – asi portál s ručením omezeným !

Existují snadno ověřitelné příznaky, že provoz tohoto portálu je bez záruky, protože takzvané statistiky počtu čtenářů nemusí vůbec odpovídat realitě. O tzv. karmě lze za těchto okolností rovněž pochybovat.

14.6.2015 v 10:36 | Karma: 17,07 | Přečteno: 622x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:20

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32,  aktualizováno  11:19

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  11:19

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  11:18

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik